Vul een aankomstdatum in
Vul een vertrekdatum in
Mogelijk bent u velden vergeten in te vullen

Stranden

Zwemmen en zonnen


Met zo'n 650 kilometer aan Zeeuwse kust is Zeeland een waar paradijs voor strandliefhebbers. De Zeeuwse stranden zijn de schoonste stranden van Nederland en met de meeste zonuren van het land en een reeks aan faciliteiten op en rondom het strand is het hier heerlijk vertoeven. 
 
De stranden in Zeeland zijn overal verschillend en dat maakt ze juist zo uniek. Voor ieder wat wils: wat te denken van natuurstranden waar rust overheerst, watersportstranden waar sportievelingen aan hun trekken komen of familiestranden waar de strandwacht een oogje in het zeil houdt en het paviljoen allerlei lekkers serveert. Kortom genieten aan de Zeeuwse kust!

Strand van Dishoek

Het kleine kustplaatsje Dishoek staat bekend om zijn prachtige witte zandstrand wat samen met de stranden van Zoutelande en Westkapelle ook wel de Zeeuwse Riviera wordt genoemd. 
Strand Dishoek Zeeland

Strand Vlissingen

Zonder twijfel zijn de stranden van Vlissingen een van de belangrijkste trekpleisters in de regio. Traditioneel trekken de Boulevard, het Badstrand en het Nollestrand in de zomermaanden veel toeristen.
Op deze stranden wapperen er speciale waarschuwings vlaggen zodat u in een oogopslag kunt u zien of u er veilig kunt zwemmen.

Strand Vlissingen Zeeland

Strand Zoutelande

Het Zuiderstrand in de familiebadplaats Zoutelande is een langgerekt zandstrand met brede duinen over een lengte van zo'n 5 km. Zoutelande beschikt ook over een unieke wandelboulevard met mooie vergezichten. 

Strand Zoutelande Zeeland


Strand Westkapelle

Het strand van Westkapelle is het meest zuidelijke strand van Nederland. Het strand is circa tweeënhalve kilometer lang en wordt door duinen gescheiden van Westkapelle.

Strand Westkapelle Zeeland

Strand Domburg

Het strand van Domburg staat vooral bekend om zijn karakteristieke paalhoofden, kenmerkende strandhuisjes en natuurlijk de gezellige sfeer. 

Strand Domburg Zeeland

Blauwe vlag

Er wapperen momenteel 28 Blauwe vlaggen op verschillende stranden en in diverse jachthavens. Het internationale milieukeurmerk de 'Blauwe Vlag' staat garant voor een schoon strand, goede sanitaire en afvalvoorzieningen, zwemwater van uitstekende kwaliteit, goede voorzieningen voor gehandicapten en prima voorlichtingsmateriaal op milieugebied. De watersporters die een Zeeuwse jachthaven met Blauwe Vlag bezoeken, kunnen ook nog schone kades en schoon water verwachten. Alle bovengenoemde stranden zijn onderscheden met deze  internationale milieu onderscheiding.

Strandjutten

De geheimen van de zee spoelen dagelijks aan op de mooie stranden van Zeeland. Schelpen, eieren, wieren, wrakhout en zelfs dingen die je helemaal niet kent. Een zee aan ontdekkingen! Strandjutten is een leuke ervaring voor jong en oud. Lekker langs de waterkant struinen en zoeken naar een mooie vondst. De gevonden spullen kun je op creatieve wijze bewerken zoals ook te zien is aan de kunstwerken in ons hotel. 

Strandhotel Westduin Zeeland

Hotel aan zee op 50 meter van het strand.

adres

Westduin 1
4371 PE 
Koudekerke/Vlissingen

Route


Copyright © 2024 - Creatie door LMG strategie + creatie