Vul een aankomstdatum in
Vul een vertrekdatum in
Mogelijk bent u velden vergeten in te vullen

1981

Nieuwe recreatieve mogelijkheden


Aannemer P. Flipse uit Koudekerke kocht het pand, nam althans perceel 245 in optie met een totale oppervlakte van 7000 m2. Hij tekende een voorlopig koopcontract met als veiligheidsclausule dat hotelbouw was toegestaan. Bij de gemeente Valkenisse diende hij op 20 mei 1981 een plan in voor herinrichting van het terrein. Het betrof de bouw van een nieuw hotel-restaurant met tien appartementen op de hoek Galgeweg/Westduin.

Flipse wilde verder de bestaande bedrijfsgebouwen slopen en op die plaats circa 31 vakantiewoningen bouwen.  De burgemeester en wethouders wilden wel meewerken aan nieuwe recreatieve mogelijkheden, maar keurden zijn plan af. Het hotel kwam te dichtbij de duinvoet te staan en het aantal vakantiewoningen was te groot. Flipse benaderde E.J.P. (Eef) Izeboud, bedrijfsleider van het strandhotel aan de boulevard in Vlissingen. Izeboud was enthousiast. 'Een verdomd goeie locatie, een prachtlocatie, ik zag het onmiddellijk zitten'.

Hij ging voortvarend te werk en liet architectenbureau Wisse-Tuinhof-Slemmer in Vlissingen een nieuw schetsontwerp maken. De schetsplannen voor de bouw van een nieuw hotel waren al in december 1981 klaar. Met het project was een bedrag gemoeid van ongeveer vijf miljoen gulden. Izeboud startte de financierings-procedure al in 1982. Na een lange procedure kon op 16 mei 1983 de bouw beginnen.

Strandhotel Westduin Zeeland

Hotel aan zee op 50 meter van het strand.

adres

Westduin 1
4371 PE 
Koudekerke/Vlissingen

Route


Copyright © 2024 - Creatie door LMG strategie + creatie