Strandhotel Westduin past het restaurant aan volgens een biologische formule. Daarbij staan Zeeuws producten, originaliteit, toegankelijkheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in samenwerking met lokale boeren en producenten centraal. De gerechten zijn aangepast zodat vooral met lokale, duurzame ingrediënten gewerkt wordt. Zo werkt het hotel vooral met versproducten van boeren uit de regio. Daarnaast wordt gekozen voor fair trade producten en is er een ruime keuze aan vegetarische gerechten. “Zeeland heeft veel te bieden op culinair gebied. Geliefd zijn vooral de Zeeuwse mosselen, oesters en de Oosterscheldekreeft. Maar ook akkerbouw is goed vertegenwoordigd. Deze lokale ingrediënten geven een extra Zeeuws tintje aan onze menukaart. Onbespoten, puur van smaak en veelal biologisch, verbouwd door lokaleondernemers. Vers van het land” aldus Eef Izeboud, mede-eigenaar van Strandhotel Westduin.
Voor degene die niet kunnen kiezen uit de diversiteit aan gerechten heeft Strandhotel Westduin het concept ‘Vurkje prikke’. Hierbij wordt een keur aan gerechten geserveerd die gedeeld wordt met tafelgenoten.
Voor de hotelgasten is ook een fietsroute op Walcheren uitgestippeld. Deze loopt langs Bos, zee, duinen en prachtige dorpen en steden. Tussendoor kan men locaties bezoeken waar Strandhotel Westduin de lokale versproducten vandaan haalt en eventueel producten proeven en kopen.
Strandhotel Westduin in Koudekerke is een begrip in de regio. Het hotel ligt letterlijk enkele stappen van de duinen af. De broers Eef en Jules Izeboud zijn directeur/eigenaar van het familiebedrijf dat is aangesloten bij Golden Tulip. Het hotel legt al
enkele jaren de focus op duurzaamheid, was het eerste Zeeuwse hotel met de Gouden Green Key waardering en heeft veel MVO elementen in de bedrijfsvoering toegepast. Met Projekt Buro KEES worden ontwikkeling de meest duurzame hotelkamers van Zeeland ontwikkeld.